2016 var året för autoimmun paleo (AIP/Autoimmuna protokollet)

2016 har varit ett fantastiskt år där jag tillsammans med Anna-Maria Norman dragit igång Paleoteket med höga mål om att bidra till att vända den negativa hälsoutvecklingen i Sverige, med en våg av kronisk ohälsa och medföljande lidande. Autoimmuna sjukdomar och inflammation är helt centralt. Därför lägger vi vårt fokus där, bland annat genom att berätta om autoimmun paleo (AIP/autoimmuna protokollet) som metod och verktyg för att vända ohälsa till hälsa.

  • Boken: Autoimmun kokbok – läkande paleokost

autoimmun-kokbok-framsida-bild

I början av året kom jag ut med boken “Autoimmun kokbok: läkande paleokost” tillsammans med Cecilia Nisbet Nilsson. Vi fick ett fantastiskt fint mottagande för boken med bland annat inslag på tv4 Nyhetsmorgon. Intresset har legat konstant högt över hela året och boken har sålt slut tre gånger innan den ens funnits i ett år!  Efter att ha arbetat med klienter de senaste fem åren, och sett vilka stordåd en kostomläggning av det här slaget kan göra kände jag att det var nödvändigt för mig att nå ut till fler personer. Boken har verkligen lyckats med det nu, eftersom den redan har sålt i 6000 ex – utan något stort bokförlag i ryggen. Det känner jag mig väldigt stolt över.

  • Paleoteket

paleoteket-1400-x-1400

Under året började jag också samarbeta med min sambo Anna-Maria Norman i vårt gemensamma projekt “Paleoteket” – ditt bibliotek och ditt apotek för en paleolitisk kost och livsstil. Vi inledde med en grupputbildning i individanpassad autoimmun paleo (AIP), och fortsatte med att lansera en ny podcast också vid namn Paleoteket. Under det kommande året kommer vi att fortsätta bygga ut verksamheten genom podcasten, att skriva en bok ihop och troligen även med fler utbildningar på liknande tema. Läs mer nedan.

  • Podcasten “Paleoteket

Paleotekets podcast har under 2016 kommit ut med 11 avsnitt. Den handlar om hur du med kost- och livsstilsförändringar kan bygga upp din hälsa, och riktar sig till dig med autoimmun sjukdom, immunrelaterad ohälsa, allergier och magbesvär. Hör gärna av er till oss om ni vill ställa frågor i podcasten. Mejla till info@paleoteket.se. Vi hoppas på er spridning och stöd, så att vi kan fortsätta att komma ut med avsnitt regelbundet även under nästa år. Ju större intresse vi får, desto större chans att vi kan fortsätta! Så tipsa vänner och bekanta och prenumerera via din podcast-app (tex podcaster, podcast adict). Eller via: Soundcloud och Itunes. Här länkar jag till samtliga avsnitt:

Sociala medier: jag, Anna-Maria och Paleoteket har också under året blivit lite mer aktiva i sociala medier. Min gamla facebook-sida har bytt namn till Karl Hultén och Paleoteket.  Där lägger vi ut alla podavsnitt och blogginlägg. Och så finns vi även på Instagram där ni kan följa oss lite mer privat. Vi delar vad vi äter, lite av vad vi gör och endel om familjelivet.

Vad händer 2017?

NYTT BOKPROJEKT FÖR 2017: Under det kommande året har Anna-Maria och jag fokus på att komma ut med en guidebok för alla som börjar med Autoimmun Paleo. Boken kommer att komplettera Autoimmun kokbok och besvara vanliga frågor beskriva hur man jobbar med livsstil samt hur man går tillväga för att individanpassa sin kost och livsstil.  Denna bok beskriver alla detaljer av metoden och sammanfattar många års erfarenhet av klientarbete. Vi hoppas även här på ditt stöd i spridningen.

Podcasten: Vi fortsätter med podcasten Paleoteket. Nästa avsnitt kommer i januari. Prenumerera via din podcast-app (tex podcaster, podcast addict). Eller via: Soundcloud och Itunes.

En hemsida: Vi tänker föra samman www.karlhulten.se med www.paleoteket.se, så att all information samlas på samma sida. Se till att bli prenumerant på www.karlhulten.se, så får du information om alla våra projekt framöver.

Recept-bibliotek för Autoimmun Paleo (AIP/autoimmuna protokollet). Under 2017 kommer vi också att bygga vidare på vårt bibliotek av recept för er med autoimmun sjukdom. Vi vet att ni lagar så mycket gott där hemma, så ni får gärna bidra till biblioteket genom att mejla in era favoriter inklusive bild till info@paleoteket.se eller tagga oss i era recept på instagram (självklart omnämns ni i sånt fall).

tarta_lenasRedan nu kan jag dela med mig av ett recept på en härligt festlig tårta till helgerna – helt enligt autoimmun paleo (AIP/autoimmuna protokollet), och avslutar med några ord från en av våra intervjupersoner i Paleotekets podcast ”börja att äta gott!”

 

 

Jag hälsar er god jul och gott nytt år.

Karl

 

2 svar på “2016 var året för autoimmun paleo (AIP/Autoimmuna protokollet)”

  1. Hej Karl & Anna-Maria!
    Tack för er informativa och lärorika pod som jag följer. Jag har AIP kokboken och undrar över 2 saker, tillåtet att äta fänkål men inte fänkålsfrön, varför? Om jag lyckas få tag i ben och inte har möjlighet att koka benbuljong direkt och fryser in dem för att senare koka, går näringsämnena förlorade då? Tack på förhand.

    1. Hej, Det går väldigt bra att frysa benen, så gör vi också. Angående frön så utesluts samtliga frön ur AIP-kosten i inledningsskedet eftersom frön generellt kan irritera tarmen, men de är inte de allvarligaste inslagen i kosten så de är bland det första du kan prova att återintroducera när det är dags för det. Läs mer här.

Kommentera