Behöver du hjälp?

Mottagningen är tillsvidare stängd för nya klienter, eftersom jag den kommande tiden endast tar emot klienter en dag per vecka samt prioriterar de som redan står på min kölista. FYLL I DETTA FORMULÄR för att få information om när mottagningen öppnar igen.

Sociala medier: Om du vill följa mig och min verksamhet så får du gärna gilla sidan ”Karl Hultén och Paleoteket” på facebook, eller följa Paleoteket på Instagram,

Podcast: Jag och Anna-Maria Norman publicerar regelbundet avsnitt av podcasten Paleoteket. Du kan lyssna direkt på www.paleoteket.se, eller på Itunes, Soundcloud eller i din podcast-app. Vill du mejla in frågor till podcasten så kan du göra det till info@paleoteket.se. Vi kommer att prioritera de frågor som kommer in som ljudfiler. Du kan lägg spela in med ”Voice-recorder” på din smarta telefon, och mejla filen till oss.

Bok: Om du på egen hand vill komma igång med ett kostprogram så kan jag rekommendera boken Autoimmun kokbok – läkande paleokost. Du kan också börja med att läsa här.


Om Karl Hultén M.Sc.

DSC_0202

En långvarig kronisk inflammationssjukdom har motiverat mig att söka egna svar när det gäller kopplingar mellan mat och hälsa. Jag tillämpar ett evolutionsmedicinskt perspektiv baserad på mat med högsta kvalitet och näringstäthet. Kärnan är  individanpassade kostråd med fokus på beprövade relevanta nutritionsprinciper för att hjälpa klienter att gå ner i vikt, få mer energi och uppnå långsiktig hälsa. Jag har uppfattningen att vi alla är olika och skräddarsyr därför kostplaner efter varje klient. I mitt arbete tillämpar jag kunskap om traditionella kulturers hälsa med den senaste forskningen för att få kostplanen att fungera för ett liv i dagens moderna samhälle. Jag har en Medicine Magisterexamen i Biomedicin, är författare till böckerna ”Autoimmun kokbok: läkande paleokost” samt “Hjärnhälsa, kost och motion för hjärnan”. Tidigare har jag forskat vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska Institutet. Vi träffas för konsultation i Stockholm eller via Skype (alt. telefon) om du bor på annan ort.

 • Mag och tarmhälsa
 • Autoimmuna sjukdomar
 • Inflammatoriska tillstånd
 • Viktminskning och viktöking
 • Metabola sjukdomar

Klientberättelser


Tjänster:

30 dagars intensivprogram

Vill du prova på kost som leder till optimal hälsa och veta vad du ska äta för att uppnå välbefinnande och energi. 30-dagarsprogrammet är utformat för dig som:

 • Är redo för en stor förbättring av din livsstil och kosthållning
 • Vill känna dig hälsosam, få mer energi och utstråla hälsa
 • Är redo för en förändring men behöver vägledning
 • Är motiverad att göra stora förändringar med stora belöningar

Om du känner att detta stämmer på dig så vill jag gärna samarbeta med dig.

Så ser programmet ut:

 • En inledande konsultation (omkring 1 timme) där vi går igenom grunderna för kosthållningen. Vi diskuterar ditt hälsotillstånd och medicinska historia samt kost och livsstil. Här lägger vi upp ett program som fungerar för dig och är anpassat till din hälsobild och dina mål.
 • Varje vecka har vi  20-30 minuters uppföljningssamtal (per telefon). Totalt blir det 3 tillfällen under kostprogrammet. Syftet med samtalen är att hålla dig motiverad och att göra justeringar av kosten löpande. Du kommer förstås löpande att få råd kring hur du kan lösa praktiska hinder och verktyg för att effektivt uppnå dina mål.
 • Du får tillgång till mobilappen “Meal Logger” där du tar bilder av dina måltider. Bilderna delas sedan med Karl automatiskt och ni kan diskutera din kosthållning vid uppföljningsmötena. Om du inte vill använda appen så kommer du att få en matlogg där du skriver ner dina måltider.
Hälsoinvestering: 4900 kr
Är du redo för att ditt livs viktigaste 30 dagar? Kontakta  mig för ett gratis 15 minuters samtal där vi kommer fram till om programmet är rätt för dig.

 

Klientberättelser

 • Hanna: ”Att ta kontakt med Karl är bland de bästa jag gjort i mitt liv!”
 • Emelie : ”Symptomfri är ordet jag hade betalat miljoner för att kunna titulera mig med när skoven var som värst.”
 • Lina:  ”Jag har fått ett verktyg för att hantera min sjukdom” 
 • Mie: berättar om hur hon gick ner från 84,2 kg till 62,9 kg: ”Det är verkligen en otrolig resa. Mina celluliter på låren försvann, jag har fått en bättre hormonell balans och jag håller värmen, själv och känner mig utvilad och energisk. Det är sån tydlig skillnad.”

90 dagars total hälso-omvandling

Vill du förändra ditt liv? Är du trött på att inte veta hur du ska äta för att må bra eller gå ner i vikt? Lever du ett stressigt liv, sover dåligt och känner dig trött?  Vill du på allvar prova på den kost som leder till långsiktig hälsa men vet inte riktigt hur du ska börja? Om du känner igen dig så är 90 dagarsprogrammet rätt val för dig.

Programmet är utformat för dig som:

 • vill gå ner i vikt på ett hälsosamt och hållbart sätt.
 • har ett kroniskt hälsotillstånd som du vill vända
 • är fast besluten att lära dig mer om dig själv och din kropp
 • är redo att befästa nya vanor och gå från ord tillhandling
 • vill äta riktig välsmakande mat , och njuta av livet

Detta program passar också utmärkt som fortsättning på programmet “30 dagar till perfekt hälsa” om du vill fortsätta samarbeta med Karl för att uppnå ännu bättre resultat.

Så ser programmet ut:

 • En inledande grundlig konsultation där vi diskuterar din hälsobakgrund och eventuella familjebundna sjukdomar. Vi går också igenom din nuvarande hälsobild, kost och livsstil. Under denna konsultation kommer du att få en kostplan som är anpassad efter dina behov.
 • Under den första månaden har vi varje vecka ett 20-30 minuters uppföljningssamtal per telefon (sammanlagt 3 samtal). Syftet med samtalen är att hålla dig motiverad och att göra justeringar av kosten löpande. Du kommer förstås löpande att få råd kring hur du kan lösa praktiska hinder och verktyg för att effektivt uppnå dina mål.
 • Efter den första månaden kommer du att samtala med Karl varannan vecka för att hålla dig motiverad. Programmet är utformat för att göra dig helt självgående och föra över all den kunskap som krävs för en varaktig livsstilsförändring.
 • Du får tillgång till mobilappen “Meal Logger” där du tar bilder av dina måltider. Bilderna delas sedan med Karl automatiskt och ni kan diskutera din kosthållning vid uppföljningsmötena. Om du inte vill använda appen så kommer du att få en matlogg där du skriver ner dina måltider.
Hälsoinvestering : 8900 kr
Kontakta mig för ett kostnadsfritt 15 minuters samtal där vi ser om programmet passar dig.