Om mig

vaendbildMindreJag heter Karl Hultén och har en magisterexamen i Biomedicin, har forskat vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska institutet och är författare. En långvarig kronisk inflammationssjukdom har motiverat mig att söka egna svar när det gäller kopplingar mellan mat och hälsa. Jag tillämpar ett evolutionsmedicinskt perspektiv baserad på mat med högsta kvalitet och näringstäthet

De senaste åren har jag med mina konsultationer hjälpt flera hundra personer att ta kontroll över sin egen hälsa. Jag bevakar den senaste forskningen, föreläser och håller utbildningar för bland annat hälso- och sjukvårdspersonal. Jag driver en podcast som heter Paleoteket.

Böcker: Nyligen kom jag ut med boken ”Autoimmun kokbok: läkande paleokost” och tidigare har jag skrivit boken “Hjärnhälsa, kost och motion för hjärnan”.
Paleotekets Podcast: Jag och Anna-Maria Norman publicerar regelbundet avsnitt av podcasten Paleoteket, som riktar sig till dig med autoimmun sjukdom eller immunrelaterad ohälsa. Du kan lyssna direkt på www.paleoteket,se, eller på Itunes, Soundcloud eller i din podcast-app. Vill du mejla in frågor till podcasten så kan du göra det till info@paleoteket.se. Vi kommer att prioritera de frågor som kommer in som ljudfiler. Du kan lägg spela in med ”Voice-recorder” på din smarta telefon, och mejla filen till oss.
Sociala medier: Om du vill följa mig och min verksamhet så får du gärna gilla sidan ”Karl Hultén och Paleoteket” på facebook, eller följa Paleoteket på Instagram,
Mina expertisområden är:
  • Mag och tarmhälsa
  • Autoimmuna sjukdomar
  • Inflammatoriska tillstånd
  • Viktminskning och viktöking
  • Metabola sjukdomar

Kontakt:

  • Om du vill få information om när min mottagningen för individuella konsultationer öppnar igen, fyll i detta formulär.
  • Om du vill skicka en fråga till Paleotekets podcast eller andra förfrågningar kan du mejla till info@paleoteket.se eller skriva i detta formulär. Mejlen besvaras av mig eller Anna-Maria Norman. Frågor till podcasten prioriterar vi om du skickar in dem som en ljudfil, som du kan spela in med mobilen och mejla.