Paleo-skolan (6 sept-1 nov 2016)

Paleo-skolan innebär 8 veckor med autoimmun kost och individanpassning.

Har du diffusa hälsoproblem, autoimmun sjukdom, immunrelaterad ohälsa eller svagt immunförsvar? Vill du lära dig metoden bakom individanpassad paleo för att återvinna din hälsa?  Följ med på ditt livs hälsoäventyr med stöd från Paleo-experten Karl Hultén och en grupp av personer som gör samma resa som du. 

Anmäl dig via detta formulär

Paleo-skolan innebär 8 veckor med autoimmun kost och livsstil (AIP) och du lär dig en metod för individanpassning och får stöd genom processen, under perioden 6:e september-1:a november. Sista anmälningsdag 12:e augusti.

Hälsoinvestering: 4900 kronor

 

Paleo-skolan inkluderar:

  • två individuella konsultationer med Karl Hultén  (sker på telefon/skype)
  • webinar och föreläsning med Karl Hultén (du måste ha dator med internet)
  • Boken “Autoimmun kokbok: läkande paleokost”. (värde 261 kr).
  • Guidande dokument och veckomeny för de första två veckorna, främst utifrån bokens recept.
  • Medlemskap i Webforum: Kontinuerligt utbyte av erfarenheter, recept och tips med andra deltagare.
  • Hälsoenkät för att utvärdera utvecklingen
  • Tips på fysisk aktivitet och sömn- och stresshantering, samt hur du formulerar dina egna hälso- och livsstilsmål.
  • Tips för logg av kost och symptom

Expertis: Vår hälsoexpert Karl Hultén är biomedicinare och paleo-expert. En långvarig kronisk inflammationssjukdom har motiverat honom att söka egna svar när det gäller kopplingar mellan mat och hälsa. Han tillämpar ett evolutionsmedicinskt perspektiv baserad på mat med högsta kvalitet och näringstäthet. Han har de senaste åren arbetat med hundratals klienter med autoimmuna sjukdomar som upplevt oerhörda förbättringar genom att tillämpa specifika kostprinciper. Han är även medförfattare till boken ”Autoimmun kokbok: läkande paleokost”. Läs mer om Karl Hultén här. 

Vad kommer vi att äta? Under Paleo-skolan äter du de fyra första veckorna den kost som kallas ”autoimmun kost”. Det är i grunden Paleolitisk kost (Paleo), det vill säga den mat som våra gener är anpassade för, nämligen riktiga råvaror som grönsaker, rotfrukter, kött, fisk, fågel, skaldjur och frukt. I “Autoimmun Paleo” exkluderas dessutom sådana livsmedel som har visat sig problematiska för personer med immunrelaterad ohälsa. Efter vecka 4 börjar vi med att återintroducera vissa livsmedel och du lär dig en metod för individanpassning av din kost. Recepten under Paleo-skolan utgår från boken “Autoimmun kokbok: läkande paleokost”. Med bokens enkla recept som stärker immunförsvaret och tarmens integritet, undviker du onödig aktivering av immunförsvaret.

Vilka kan vara med?

  • Du har diffusa hälsoproblem, autoimmun sjukdom (tex psoriasis, reumatism, reumatoid artrit, hashimotos och hypotyreos) immunrelaterad ohälsa eller svagt immunförsvar.
  • Du känner dig motiverad att under sex veckor delta i ett ambitiöst hälsoprogram, och vill ha stöd från en grupp och paleo-experten Karl Hultén.

Mål: Minskade hälsobesvär och mer energi (olika för olika personer). Symptomen följs upp i en enkät före och efter Paleo-skolans genomförande

Hur sker urvalet? Antalet platser är begränsat. Vi kommer att gå igenom alla anmälningar och välja ut en grupp som vi tror kan få ut mycket av varandra, och urvalet kommer att baseras på bland annat symptombild. Sista anmälningsdag är 2016-08-12. Ni kommer att få besked om antagning senast 2016-08-19.

Kontakt: Vid frågor kontakta Anna-Maria Norman på e-post annamaria.norman (snabela)gmail.com

Läs lite mer bakgrund till Paleo-skolan i detta blogginlägg.